vineri, 30 august 2013

Android 4.3-update Jelly Been

Pna la urmatoarea lansare de android 5.0(Lime Pie),google nu astat degeaba si a lansat versiunea 4.3.Imbunatatirile aduse de aceasta versiune nu sunt majore insa sunt de apreciat.
Iata o lista cu nouatatile aduse de cei de la google androidului:

1.suport OpenGL 3 for Embedded Systems: acesta va permite dezvoltatorilor să realizeze jocuri cu o grafică îmbunătăţită şi o calitate superioară a imaginilor.
2.suport pentru standardul Bluetooth Smart, cunoscut şi sub denumirea Bluetooth 4.0 Low Energy (BLE): va permite utilizatorilor să îşi conecteze dispozitivele „inteligente” ( de tipul smartwatch, senzor de monitorizare a ritmului cardiac) la orice dispozitiv cu sistem de operare Android 4.3 pentru a vizualiza informaţiile furnizate de către senzori şi a le folosi pentru activităţi fizice sau la monitorizarea stării de sănătate. De asemenea, se oferă suport şi pentru profilul Bluetooth AVRCP 1.3, care permite afişarea tag-urilor audio ID pe dispozitivele conectate.
3.profiluri restricţionate: update-ul permite crearea mai multor profiluri de utilizator, la care să se poată impune anumite restricţii. Spre exemplu, se pot crea anumite conturi de tip „control parental”, la care utilizatorilor să li se filtreze accesul la internet sau să li se restricţioneze accesul către anumite aplicaţii.
4.DRM imbunatatit: noua caracteristică Digital Rights Management (DRM) le permite dezvoltatorilor să integreze criptare DRM în protocolul de streaming de conţinut. Aplicaţiile pot beneficia şi de un pachet nou de codecuri video, care integrează un convertor VP8 pentru captura video la calitate ridicată. Partenerul iniţial al Google pentru noul DRM este Netflix.
5.interfaţă îmbunătăţită: noi algoritmi de predicţie ai tastaturii, latenţe touch reduse, secţiune separată pentru aplicaţiile blocate, comutare mai rapidă între profilurile de utilizator.
Mai jos aveti un filmulet cu noua versiune pe un Galxy S4:




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu